Ma 2021. június 16. szerda, Jusztin napja van. Sok boldogságot!

Könyvajánló – - lányoknak

  Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
 
Az amerikai szerzőnő regényének főhőse Rosie, akinek a nyári szünete nem is kezdődhetne rosszabbul. Nem elég, hogy elhagyja a pasija, Joey (egy elsős hidrogénszőke lánnyal, akivel az évzáró bálon jelenik meg), nemsokára egy bírósági perrel is szembe nézhet. Elkeseredésében ugyanis véletlenül felgyújtotta exe autóját. Csak a kocsifelhajtóján akarta elégetni a tőle kapott plüssállatokat, amelyek akkora lángra kaptak, hogy attól a közelben álló autó is meggyulladt. Mindennek eredménye egy ideiglenes távoltartási végzés, s persze a közelgő per. A lány szülei úgy látják, a legjobb az lesz, ha egy időre elhagyja a várost, hogy legalább a tárgyalásig ne keveredjen újabb zűrbe. Elküldik egy egyhetes autóútra az ország másik felébe, felelősségteljesnek tartott barátok kíséretében. Rosie-nak persze semmi kedve az egészhez: ő vissza szeretné szerezni a volt barátját, ráadásul nem tudja elképzelni, hogy fog kibírni egy teljes hetet három "kocka" sráccal összezárva. Az út alatt azonban sok minden történik, melynek köszönhetően másképp látja a világot, na és az egyik szexi kocka srácot is
 
Hertelendy Anna: Alma és az elveszett álmok városa
 
Lampbridge de Flotta a csodás város a képzelet szüleménye. Itt kezdődik Hertelendy Anna első ifjúsági regénye: a magasba nyúló, furcsa üvegépületek felett léghajók úsznak, esténként pedig a gázlámpák pazar színei festik meg az utcákat határoló fogadók, üzletsorok és céhek épületeit. A mérnöki tervezés műve mind, mert ezen a tájon ők az urak. Pedig a mechanikus csodák mögött a köznapi munkákat végző mágusok azok, akik valójában Lampbridge gépezetét mozgásban tartják. Egy napon Juna, az ifjú órásinas váratlanul elbóbiskol, ezért lekési az inasvizsgáját. Városszerte egyre többen alszanak el a legkülönösebb helyzetekben, a legváratlanabb időpontokban. Lassan nyilvánvalóbbá válik, hogy a furcsa események mögött valami rejtély lapul. A történet azonban mégsem itt kezdődik, hanem egy másik világban, ahol Alma, a tíz éves diáklány, szüleivel és testvéreivel Tokióba költözik, majd bérelt házuk padlásán egy különös órát talál Vajon mi köti össze a két világot, és a messzi távolban, miért forgatják fel Lampbridge de Flottát a város bűnbandái, a "titokzatos Utazót" keresve?
 
Benina: A boszorka démona
 
Claire White boszorka, a tiszta vérű Utolsók egyike, aki a kötet előzményében (A boszorka fénye) számos kalandot követően jött össze szerelmével, a féldémon Kellannal. Ő és a fiú úgy döntenek, hogy megpróbálnak beilleszkedni a hétköznapi emberek közé: az elválaszthatatlan fiatal pár egyetemre megy és megkísérel távol maradni a mágikus világtól. Ez azonban lehetetlen, hisz rövid időn belül megtalálja őket két Üldöző, akik összecsapást provokálnak. Hiába segíti Claire-éket Vicky - azaz Victoria Cat - a párbaj Kellan halálával végződik. A lányt szinte megsemmisíti a gyász fájdalma, így nem csoda, hogy azonnal megragadja az utolsó reményszálat, amit Hannah, a Bölcs nyújt felé: Claire két hétre átléphet a Hamuvilág nevű párhuzamos univerzumba, és helyrehozhatja a visszavonhatatlannak tűnőt. Ám vigyáznia kell, mert Hamuvilágban minden más és másképp néz ki, még maga Kellan is.
 
Leiner Laura: Nélküled / Bexi-sorozat 4. kötet/
 
Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?
 
Szeghalmyné Ócsai Marianna, Szeghalmy Szilvia: Gyöngy-világ - Különleges ékszerek
 
Aki szereti a szép ékszereket, maga is könnyen elkészítheti a kreatív boltokban kapható alapanyagokból. Ehhez nyújt segítséget a könyv.
 
Mandalavilág
 
"A mandalák nyugtatják a lelket, felpezsdítik szellemet. Színezésük, festésük, rajzolásuk által kicsik és nagyok egyaránt különleges világba léphetnek be. A kiszínezett kép tükrözni fogja személyiségünket akár magunknak szerzünk örömöt vele, akár szeretteinknek ajándékozzuk.
Zaklatott mindennapjainkban szükséges néha megállni és lecsendesedni. Kiadónk óriás színezője a mandalák világának nyugalmát hozza el hozzánk. Az 1000 x 700 mm-es színezőlap festése, mintázása nemcsak remek otthoni kézműveskedést jelent gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hanem az elkészített pompás kép lakásunk fő dísze lehet!"
 
 
 
 
 
 
 Bemutatkozás | Online katalógus | Aktuális | Könyvajánló | Folyóiratok | Linkgyűjtemény | Könyvtárak | Galéria | Kötelező olvasmányok | Alapdokumentumok | "Könyvtári kisokos"
weboldal tervezés: IRQ