Ma 2024. július 15. hétfő, Henrik napja van. Sok boldogságot!

Bemutatkozás

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont 1993-ban nyílt meg. Könyvtárát már tervezéskor annak a célnak megfelelően alakították ki, hogy hasznos és egyben kellemes környezetet biztosítson használóinak. Ennek megfelelően egyedi tervezésű bútorokkal rendezték be a két részre osztott helyiséget. Az egyik rész maga a kölcsönző és olvasóterem, a másik pedig kiállítások, rendhagyó órák, videózás, értekezletek számára alkalmas terem.
 
Az iskola 12 osztályos rendszeréből adódóan a gyerekek 6-tól 18 éves korukig itt szerzik meg az általános műveltséghez szükséges tudásukat. 2003 szeptemberétől óvodával is bővült intézményünk, és bár köztük még nincsenek könyvtárhasználók, könyvekre nekik és óvónőiknek is szükségük van.
 
Ahhoz, hogy színvonalas felkészítést tudjunk biztosítani tanulóink számára, színvonalas, szerteágazó igényeket kielégítő könyvtárat kell kialakítanunk. Ennek megvalósítása 1995 szeptemberében indult meg.
 
A módszeres állománygyarapítást költségvetési keretből, pályázatokból és adományként kapott könyvekből végezzük.
 
Mivel intézményünk a diákok széles korosztályát öleli fel, egymástól merőben eltérő igények keletkeznek. Gondolnunk kell az alsóbb évfolyamok tanulóira, akik még a képeskönyveket, mesekönyveket, az egyszerűen megfogalmazott ismeretterjesztő műveket keresik; a felsőbb évfolyamok számára biztosítanunk kell a kötelező és ajánlott szépirodalmi olvasmányokat, a látókörük kibővítését szolgáló szakirodalmat a tudomány minden területéről.
 
Katolikus iskola lévén gyűjtőkörünket természetesen kiterjesztjük a vallással, etikával foglalkozó művekre is, hogy ezt az értékrendet tudjuk közvetíteni tanulóinknak.
 
A magyar és idegen nyelvű könyvek, folyóiratok mellett nálunk is megtalálhatók az audiovizuális dokumentumok is, videokazetta, hangkazetta, CD, CD-ROM, DVD, összességében mintegy 15 000 dokumentum áll az itt dolgozók és tanulók rendelkezésére.
 
A kutatómunka és a kölcsönzés mellett lehetőség van fénymásolásra, tanári felügyelettel videózásra, valamint két számítógép használható CD-ROM-okon történő tájékozódásra és internetezésre. A könyvtári rendszer és a könyvtárhasználat megismerését könyvtári órák keretében oktatjuk a gyerekeknek.
 
A könyvtári feldolgozó munka a Szirén Integrált Könyvtári Rendszerrel történik, ami lehetőséget biztosít arra mindenkinek, hogy tájékozódhasson könyvtárunk állománya felől.
 
Kollégáinkkal arra törekszünk, hogy minél több tanulóban kialakítsuk az olvasás és könyvtárba járás iránti igényt, és ehhez megteremtsük a barátságos környezetet.
 
Nyitva tartás minden nap 8.00-tól 16.00 óráig tart.
 
Könyvtárunk elérhető a 96/514-268 telefonszámon.
 
Szeretettel várunk mindenkit!
 
 Bemutatkozás | Online katalógus | Aktuális | Könyvajánló | Folyóiratok | Linkgyűjtemény | Könyvtárak | Galéria | Kötelező olvasmányok | Alapdokumentumok | "Könyvtári kisokos"
weboldal tervezés: IRQ